Манолова очаква граждански вот на доверие след кризата

10:21, 18 апр 20 / Политика 25 3052 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Очаквам след вдигането на извънредното положение да има граждански вот на доверие, заяви лидерът на гражданска платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова, цитирана от БНТ.

Според нея този вот ще се мери с броя на хората, които са останали без работа, без доходи и с броя на фирмите, които са фалирали. „Неизбежно ще има такъв вот как институциите и властта са си свършили работата.

"Ако щабът се справя със своите ангажименти, то не можем да кажем същото за правителството за икономическите и социалните мерки“, каза Мая Манолова.

Мая Манолова: С тази помощ от правителството Господ да ни е на помощ

Тя прогнозира, че след епидемията от коронавирус ни чака епидемия от безработица, която няма да е по-малко страшна. „Тази епидемия вече се разгръща. Опашките пред Бюрата по труда го доказват. По данни на самото правителство 82 000 са вече безработните от началото на извънредното положение. Ако продължи да расте броят на хората без доходи и работа, ако продължат мерките на властта да не стигат до обикновения човек, то тогава ще има наистина огромен проблем“, каза Манолова.

Според нея е притеснително, че липсва визия и план за излизане от ситуацията. „Видяхме, че редица други държави обявиха своя план за след кризата, как охлабват мерките. Какви конкретни мерки предлагат фирмите да продължат да работят, да създадат работа и преквалификация. Необходим ни е национален план за събуждане на икономиката и за справяне с безработицата“, посочи бившият омбудсман.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама