Доживяхме столичани да лъжат, че са от село

19:45, 18 апр 20 25 3359 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Масовото пътуване на столичани преди почивните дни за великденските празници предизвика гнева на щаба и държавата, но и развихри народното творчество в социалните мрежи.

„Софиянци не могат да влязат в Люлин до второ нареждане“, написа сценаристът Васко Мавриков, а негов приятел му отговори: „В Люлин не се притесняваме, че София е затворена. Ние там не ходим“.

Доживяхме столичани да лъжат, че са от село“, „Софиянци носят благодатният великденски короновирус към провинцията“, „Така наречените софиянци тръгнаха на поход да опрашат цяла България“, „На софиянци вече се гледа като на прокажени, тръгнали да разнасят заразата из страната. Умишлено, при това“, “Търново ще стане столица, а всички софиянци автоматично ще осъмнат като „селяндури”. Тази нощ ще го кажат на брифинга“, шегуват се потребители във Facebook.

"На един от входовете на столицата полицаи открили укрити в камион 10 софиянци. Шофьорът е сирийски гражданин", "След затварянето на София, в Пловдив обявиха... независима Източна Румелия", "Софиянци се оказаха гадни копИлета! Изгониха селяните и затвориха София, за да могат сами да си ядат фурмите", "И на Черепа му забраниха да излиза, след като беше излязъл. Това са си традиции", пишат в страницата "Колажи и карикатури".

Ситуацията стана повод и за създаването на много шеговити колажи.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама