Срещу Covid-19 - киснете плодовете и зеленчуците във вода

19:35, 19 апр 20 25 2946 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Специалисти от руското Министерство на извънредните ситуации съветват след покупка плодовете и зеленчуците да бъдат накиснати във вода 10-15 минути за профилактика срещу разпространението на новия коронавирус, съобщава БТА.

Първо продуктите трябва да бъдат старателно измити, след това накиснати във вода, а накрая добре изплакнати. Това препоръчват специалисти от Всерусийския научно-изследователски институт по проблемите на гражданската отбрана и извънредните ситуации към министерството.

Специалистите съветват да се използват неутрални миещи препарати, които след това да бъдат изплакнати старателно.

От института напомнят, че веднага след прибиране у дома трябва да измием ръцете си и чак след това да разпределяме покупките.

"Продуктите в твърда опаковка - пластмасова, метална или стъклена, трябва да бъдат измити със сапун", съветват специалистите. Преди изваждането им трябва да бъде измит и плотът, който се използва.

Специалистите съветват също редовно да се дезинфекцират масите, дръжките на вратите, столовете и различни устройства с битови препарати, които също убиват вирусите.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама