И с хитрости и изобретателност мнозина не успяха да се приберат в София

20:25, 20 апр 20 25 6142 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Строг контрол и десетки върнати автомобили и тази вечер на входовете на София. В 20:00 часа завърши вторият за деня времеви прозорец за влизане на превозни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили бяха пропускани от 18:00 до 20:00 часа след проверка от полицаите на място. 

На автомагистрала „Хемус“ в посока София мнозина бяха връщани от униформените. Други пък правеха обиколки и отново се опитваха да преминат, разчитайки, че ще попаднат на друг униформен, когото ще успеят да убедят да ги пусне извън определения времеви прозорец, предаде БГНЕС.

От своя страна полицаите задържаха личните карти на хората и след преминаване в другата посока ги връщаха. Това се прави с цел да се стимулира водача да се върне и да не продължи към София.

Снимка: БГНЕС

Трикилометрова колона от коли се образува на входа на София от магистрала "Тракия". До 18 ч. вече имаше километрични опашки от автомобили. Колите бяха отклонени край Елин Пелин и изчакваха да дойде часовия диапазон от 18 до 20 ч., когато ще бъде разрешено да преминават с декларации и служебни бележки. Усилени са полицейските екипи, от няколко места се пропускат водачите.

По данни на МВР в четвъртък са излезли близо 50 000 автомобила от София. Стриктно се проверяват декларациите и служебните бележки.

Според наложените ограничения се допускат само автомобили, които влизат служебно или до болница. Глобата за неподчинение на разпоредбите на МВР са между 100 и 300 лева и до 3 години затвор.

Дръзки опити за прибиране в столицата завършиха с арести

Сутринта, въпреки предупреждението, че в София се пускат само автомобили, които пътуват служебно или до болница, имаше желаещи да влязат в града по други причини. Декларациите на тези, които са напуснали София преди празниците се проверяват от МВР. За неверни данни ще има санкции.

"На територията на столичния град от проверените до момента имаме около 90 констатирани такива нарушения. Хора, които декларират трудова ангажираност, но се оказва, че са регистрирани в бюрата по труда. Други декларират, че работят в търговски дружества или в предприятия, а се оказва, че нямат сключени договори", заяви старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР, цитиран от БНТ.

Сравняване на декларациите се правеше и на място на пунктовете.

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама