Значителни валежи и ветровито време във вторник

06:30, 21 апр 20 25 2089 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Във вторник ще бъде предимно облачно и в югозападната половина от страната валежите ще продължат, като на места там количествата ще са значителни. През деня източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, а максималните ще са между 8 и 13 градуса, в Североизточна България, където ще има временни разкъсвания на облачността - до 16-17 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но ще е почти без валеж. Над северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен изтоксевероизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, с валежи, предимно от дъжд, но с понижението на температурите, границата дъжд-сняг вечерта ще падне до 1200 метра. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток, по най - високите върхове на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 4-5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу сряда валежите ще намалеят и ще спрат. В средата на седмицата ще е без валежи. Облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Минималните температури ще са по-ниски, в четвъртък - близки до нулата. Дневните бавно ще се повишават. Вятърът ще остане от източната четвърт, ще отслабва.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама