Пирати са нападнали кораб с български моряци в Бенин

15:46, 20 апр 20 / Свят 25 3270 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Кораб с български моряци на борда е бил овладян от пирати, съобщи специализираният сайт Maritime Bulletin, като се позовава на информация от британската консултантска компания Dryad Global.

Става въпрос за контейнеровоза TOMMI RITSCHER, който плава под португалски флаг, а управляващата му компания е германската Transeste Schiffahrt.

Корабът е бил нападнат от пирати на 19 април, докато е бил в пристанище Котону, Бенин. При наближаването на силите на реда лодката на пиратите се е отдалечила, но те са останали на борда. 11 души от екипажа са успели да се скрият в специално предвидено помещениe, където моряците да се укриват при пиратски атаки, но осмина са заложници на похитителите.

Сред екипажа има украинци, филипинци и българи.

От МВнР съобщиха, че информация по случая все още нямат и че временно управляващият и консул Георги Йовчевски в най-близко разположеното българско посолство - в Абуджа, Нигерия, проверява информацията.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама