Господа, долу ръцете от съня ни!

12:00, 21 апр 20 25 4797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е в извънредно положение повече от месец. За това кратко време бяхме залети от десетки извънредни брифинги по всяко време на денонощието. Постоянно се случваше нещо извънредно, поне според даващите пресконференциите.

Вчера вечерта за пореден път бяхме облъчени в час, в който мнозина пред екраните си лягат. Този път темата не беше COVID-19, а пожарът в Чернобил и опасността от радиационно замърсяване в България. 

Извънредният брифинг по никое време беше свикан, за да ни съобщят, че няма нищо. Но с това безумно успокояване всъщност ни заредиха с нова порция страх. Защото много хора дори не са разбрали за такава опасност, едва издържат с карантинното положение и заплахите за дефицит на чували за трупове, ами трябва да мислят и за радиация.

Темата с радиацията и Чернобил е много опасна, при това в пъти по-опасна от коронавируса. Населението в България е застаряващо и по-голямата част от него помни аварията преди 34 години. 

За разлика от 1986 година няма прикриване на информация, но свикването на извънреден брифинг в 23 часа, поканата на журналисти и изправянето на косите на зрителите преди сън, за да им се съобщи че няма нищо, не звучи нормално. Това е игра със здравето на обществото.

Другото ненормално на брифинга, освен часът, бе появата на проф. Венцислав Мутафчийски. В началото бе приета с разбиране новината, че хирург ще оглави щаба за борба с коронавируса. Генералът успя да оправдае доверието, раздавайки се денонощно за всички. 

И все пак това не би трябвало да бъде повод той да присъства на всички брифинги. Още повече, че този е свикан заради статуси във "Фейсбук". Именно генерал Мутафчийски часове по-рано, на поредния си брифинг, заяви, че няма да отговаря на въпроси от социалните мрежи. Какво разбира той от радиация е друг въпрос. 

Не сме поданици, а граждани. Имаме права, дори в извънредно положение. Не посягайте и на съня ни!

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама