Туристически автобуси може да блокират улиците

09:28, 21 апр 20 25 2066 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Стотици туристически автобуси в цялата страна може да блокират улици и междублокови пространства още в началото на следващия месец заради неплатени наеми на специализирани гаражи. За това алармира Радка Мандилова, председател на Национално сдружение „Случаен превоз“, в отворено писмо до кабинета, съобщиха от Обединение „Бъдеще за туризма“.

От сдружението са внесли в Министерски съвет пакет спешни социални и икономически мерки, които вече месец са оставени „без движение“.  Фирмите изпитват недостиг на оборотни средства за покриване на текущите разходи, в това число за задължителните по Закона за автомобилните превози гаражи.

Туроператори и хотелиери искат оставката на министър Ангелкова

Призоваваме държавата и общините спешно да определят терени за тази цел, за да не се наложи хиляди туристически автобуси да бъдат паркирани по улиците в населените места“, заяви Радка Мандилова. За да не се стигне до там сдружението настоява за спешна подкрепа от държавата под формата на облекчения за бюджетни плащания, безвъзмездно финансиране за периода на извънредното положение и безлихвени заеми за оборотни средства – мерки, за които ЕК е предоставила 1,358 млрд. евро на България, според официален документ, публикуван на сайта на комисията.

Ситуацията в бранша ежедневно драстично се влошава– пълното отсъствие на приходи ни принуди да освобождаваме ценни и дефицитни кадри и да разпродаваме активите си, които, за съжаление, в момента са непродаваеми“, обобщава ситуацията Мандилова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама