Борисов разпоредил да ни информират има ли радиация

11:58, 21 апр 20 25 2055 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Към 22.00 часа вчера накарах дежурният по МВР да ме свърже с шефа на хидрологията и метеорологията. Зададох му въпроса буквално така- от твоите хора разнася ли се слуха, че има опасност от радиация. Очаквах да ми каже не, но той каза ами теоретично има тази възможност, но на практика то ще е толкова малко, че дори нашите машини няма да го хванат. Това обясни премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет по повод снощния брифинг, на който стана ясно, че няма опасност за България заради пожарите около централата в Чернобил.

Няма опасност за България от радиационния облак от Украйна

Брифингът започна в 23.00 часа снощи. Властите увериха, че радиационната обстановка в страната е в нормата. Причина за късното информиране били публикации в социалните мрежи за евентуална опасност, надвиснала над нас.

Тогава му казах- ще отидете, ще дадете един брифинг, ще обясните на хората, че вие като БАН и вашият институт казва, че теоретично има такава заплаха. Може една микрочастица да падне, но теоретично има. Как ще се завърти въздуха или как ще я доведе дъждът- ваша работа“, обясни премиерът.

Обяснете на хората- който иска да знае. Обяснете, че това като насищане е толкова малко, че е в пределите на нормите. Хората да го знаят. Да си информиран и да знаеш не е нещо грешно“, заяви Бойко Борисов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама