„Легендите“: Наско Сираков на 58

10:00, 26 апр 20 / Спорт 25 4957 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Легендарният български футболист Наско Сираков става на 58 години днес. Той е един от най-добрите играчи в България през 80-те години, когато е популярен с това, че притежава отличен удар с двата крака и особено с глава. Сираков е футболистът с най-много голове в историята на „Левски“ – цели 165. Бил е изпълнителен директор на „сините“ от 1999 г. до 2008 г.

Наско Сираков е и част от легендарния отбор от 1994 г., когато България постига най-големият си успех на световни първенства – четвърто място. Самият Сираков е автор на един гол срещу Аржентина при победата с 2:0 в мач от груповата фаза и изработва дузпата за почетния гол на полуфинала срещу Италия – 1:2, както и една дузпа в мача срещу Гърция, завършил 4:0.  Той е и вторият български футболист, вкарвал гол на две световни първенства (Мексико'86 и САЩ'94). И двата с глава.


Снимка: БГНЕС

Сираков е женен за бившата художествена гимнастичка Илиана Раева. Те си казват "да" много млади - тя на 20 г., а той - на 21 г. Въпреки това двамата се радват на 37 години щастлив семеен живот, като имат две дъщери - Славея и Виолета, а отскоро са и горди баба и дядо. Първата им внучка - Илиана, е на 3 годинки, а малката Емили се роди едва преди около месец. Скоро очакват и трето внуче.

Преди време в свое телевизионно интервю Илиана Раева сподели, че в началото на брака им не всичко е било по мед и масло. Първите две години били истинска мъка - тя била и майка, и съпруга, и домакиня. Наско Сираков пък държал жена му да му готви. А тя срещала сериозни трудности в новите си роли. За него пък било въпрос на чест да не показва прекалено много чувствата си към нея.

Снимка: БГНЕС / Наско Сираков и Илиана Раева с двете им дъщери - Славея и Виолета

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама