Осъждан за грабежи и наркотици нападна лекар от спешно отделение

13:10, 21 апр 20 25 2346 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

25-годишен мъж е задържан за агресия над лекар от спешното отделение на столичната УМБАЛ  „Св. Анна“. Нападението е станало около 22.30 часа в събота (18 април), когато мъжът отправил нецензурни реплики срещу лекарите, обждайки ги с думите: „Нещастници! Малоумници!“. След това хванал един от тях за ръкава на престилката, издърпал го силно и я скъсал и  нанесъл удар с ръка в областта на главата му.

На 25-годишния Калоян Д., който е криминално проявен и осъждан, са повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда и за непристойни действия, с които грубо нарушава обществения ред.

Изцапахме бялата престилка

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя и поради факта, че той е многократно осъждан (за грабеж и разпространение на наркотици), а също и поради обстоятелството, че деянието е извършено спрямо медик, в условията на извънредно положение и пандемия, свързана със смъртни случаи, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама