Ричард Брансън залага карибски остров, за да спаси авиокомпанията си

21:00, 21 апр 20 / Любопитно 25 2726 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Сър Ричард Брансън, един от най-богатите хора във Великобритания, заяви, че ще заложи своя частен остров в групата на Карибите, за да убеди британското правителство да спаси авиокомпанията му „Върджин Атлантик“.

В отворено писмо до служителите на авиокомпанията Брансън пише, че не е предложил на британското правителство подарък, а оферта за търговски заем.

Завръщане на една по- различна планета Земя

Състоянието на авиокомпанията Брансън е под въпрос и неговият остров Некер, луксозната перла на Брансън, може да бъде ипотекиран.

Новата оферта от Брансън идва, след като британското правителство отказа да помогне на „Върджин Атлантик“ с 500 милиона лири.

Искането на Брансън беше широко критикувано заради „търсенето на пари от данъкоплатците, вместо да използва собствените си пари, за да спаси авиокомпанията“, пише БГНЕС.

Брансън е седмият най-богат човек във Великобритания със състояние от 4,7 милиарда и живее на остров Некер, данъчен рай на Британските Вирджински острови.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама