Следи от COVID-19 са открити в река Сена

22:24, 21 апр 20 / Свят 25 4289 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Следи от COVID-19 са открити в река Сена, откъдето идва непитейната вода в Париж. Водата, която се изпомпва от реката, се използва за миене на улиците, за поливане на парковете и градините и за фонтаните в Париж. Този канал е напълно спрян от неделя. За разлика от него, има друг, абсолютно независим подземен канал, откъдето минава питейната вода, която е чиста, съобщи bTV.

Но как COVID-19 се озова в река Сена?

4 от 27-те проби в края на миналата седмица отчитат незначителни следи от COVID-19, дори след първо пречистване на непитейната вода. Незабавно този канал е спрян.

СЗО: Трябва да помислим за нов начин на живот

"Източникът е естествен. През канализацията минават отпадъчни води и от болни хора. След пречистване, те попадат в естествена среда. В момента е още по-нежелателно къпането в Сена", заяви Селиа Блоел, зам.-кмет на Париж.

В края на 19 век питейната и непитейната вода са разделени в два независими канала под земята на Париж. Така днес водата за домашна употреба не е засегната.

Великобритания тества ваксина срещу COVID-19 върху доброволци

"Няма никакъв риск за водата от чешмата. Тя минава през много сериозно пречистване", обясни Селиа Блоел. Предвидени са няколко бариери, уверява кметството: ултравиолетови лъчи, озон и хлор. В момента улиците в Париж се мият с питейна вода.

20 796 са смъртните случаи от усложнения, причинени от заразяване с коронавируса във Франция. Броят на потвърдените случаи на заразени е 117 324.

 TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама