Спират американските "зелени карти" за 60 дни

06:59, 22 апр 20 25 1999 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съединените щати спират за 60 дни приемането на нови имигранти, обяви президентът Доналд Тръмп на редовния брифинг в Белия дом. Мярката цели защита на работните места на американците. Тя ще бъде прилагана само за хората със "зелена карта", която позволява постоянно жителство в Съединените щати, съобщи БНТ.

Същевременно, американският Сенат прие пакет от икономически мерки за близо 500 милиарда долара. Те ще бъдат разпределени под формата на кредити за предприятия, като помощ за болниците и за купуването на тестове за коронавирус. Пакетът от мерки трябва да бъде приет окончателно до края на седмицата.

Съединените американски щати са регистрирали повече от 800 000 потвърдени случаи на Cоvid-19 от началото на пандемията, а смъртните случаи са 44 845 - най-много смъртни в пандемията. Само за последните 24 часа броят им се е покачил с 2 751.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама