СЗО съветва УЕФА да няма футбол още 18 месеца

12:05, 22 апр 20 / Спорт 25 2334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Световната здравна организация (СЗО) отправиха препоръка към Европейската футболна федерация (УЕФА) да отмени всички международни турнири по футбол до края на сезон 2020/20201, съобщи „Ла Република“.

Според италианското издание, препоръката е била отправена по време на видеоконференция, състояла се на 16 април, в която участие са взели УЕФА и водещи европейски клубове. От СЗО настояват да няма футбол в следващите 18 месеца, като се опасяват от втора вълна на разпространение на COVID-19.

Винченцо Сподафора охлади надеждите за скорошно подновяване на футбола

Създадената от УЕФА работна груба, която работи по различни варианти за завършване на настоящия сезон на този етап няма решение на проблема. Ситуацията остава около подновяването на футболните турнири остава неясна, предаде Дневник.

По-рано през седмицата, президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази надежда, че мачове скоро ще има. Той обяви, че е от Европейската футболна федерация са готови да организират срещите без привърженици.

"Мисля, че има възможности отново да има мачове. Оптимист съм по природа и смятам, че първенствата могат да се завършат, но без запалянковци по стадионите. Мисля, че е добре, че футболът може да донесе радост на привържениците с усещане за нормалност", каза Чеферин.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама