Ресторантите в няколко европейски държави отварят през май

12:01, 22 апр 20 25 2230 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Броят на хората по света, засегнати от COVID-19, надхвърли два милиона и 500 хиляди души. Пандемията отне живота на повече от 177 хиляди души - близо половината на стария континент. Същевременно в Европа продължава, макар и внимателно, отпускането на мерките, съобщи БНТ.

Безспорно кризата около коронавируса удари силно ресторантьорския бранш. Но сякаш вече започва да се вижда светлина в тунела. В Австрия ресторантите ще посрещнат първите си клиенти след 15 май, но ще могат да работят само до 23.00 часа. Персоналът ще продължи да носи маски, а правилото за спазване на социална дистанция остава. Сърбия също планира отварянето на ресторантите, но малко по-рано – между 4 и 11 май. В Чехия пък заведенията ще отворят врати от 8 юни.

Пеевски с голямо дарение за медиците в Северна Македония

Децата ще учат и спортуват

След 11 май в Нидерландия частично ще отворят началните училища и дневните центрове. Все пак престоят на децата в училище ще е по-кратък, като вероятно те ще бъдат разделени на по-малки групи. Учителите ще бъдат тествани за коронавирус. Децата на възраст между 6 и 12 години ще могат да спортуват на открито. Големите обществени събития обаче са забранени до 1 септември. Остават затворени и фризьорските салони. Не може да се посещават домове за възрастни хора.

Испания, където ограниченията са сред най-строгите, също ще позволи на децата да излизат навън, но след 27 април.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама