ВАП подкани КЕВР да упражни правомощията си за цените на ток и парно

12:50, 22 апр 20 25 1847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Върховната административна прокуратура (ВАП) сезираха Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) по повод публикации в медиите, в които се съдържат данни за заявени искания до КЕВР за повишаване на цената на топлинната и електрическа енергия, предаде БГНЕС.

КЕВР проверява „Топлофикация София“ заради сигнали за драстично високи сметки

Подадените от 31 дружества заявления за увеличаване на цената, считано от 01.07.2020 г., са с дата, предхождаща 01.04.2020 г., когато е утвърдена цена на природен газ, по-ниска от действащата до тази дата. В допълнение на интернет страницата на КЕВР се намира актуално заявление на „Булгаргаз“ ЕАД от 10.04.2020 г., заведено в КЕВР с № Е-15-20-22/10.04.2020 г., с което се предлага още по-ниска цена за продажба на природен газ за м. май 2020 г.

Парното ще поевтинява, уверяват топлофикациите

Предвид случващото се, от ВАП отправиха официално писмо до КЕВР с препоръка за стриктно упражняване на правомощията за регулиране на цените с цел недопускане на неоснователни повишения на топлинната и електрическата енергия.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама