Кметът на Ямбол сезира прокуратурата за ново замърсяване на р. Тунджа

12:48, 22 апр 20 25 2518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански е внесъл жалба до Районната прокуратура заради  поредното замърсяване на река Тунджа, съобщиха от общинския пресцентър.

На 16 април, в пределите на града е освободен индустриален колектор, след което е забелязано оцветяване на водите на река Тунджа, предава Dir.bg

Тонове боклук в река Тунджа край Ямбол

Стоян Радев, който е управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, заяви, че още същия ден експерти от Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Стара Загора са взели проби от отпадните води, идващи от индустриалната зона, както и от водите на реката. Все още се очакват резултатите от физико-химичните анализи.

Взето е решение, служителите на ВиК – Ямбол постоянно да следят за състоянието на реката, като проби се изследване се взимат два пъти седмично, а не както е до сега – веднъж на месец. В зависимост от получените резултати, прокуратурата ще прецени дали е извършено престъпление.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама