Проф. Николай Неновски влиза в управата на БНБ от президентската квота

13:02, 22 апр 20 / Политика 25 2534 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Проф. Николай Неновски влиза в Управителния съвет на Българската народна банка. Той е назначен от държавния глава. Румен Радев в издал указ на 10 април, който вече е обнародван в Държавен вестник.

В момента квотата на президента в управата на централната банка е заета от Лена Русинова, назначена от предишния президент Росен Плевнелиев. Проф. Неновски ще я замести от 13 юни 2020 г.

Кой е Николай Неновски?

Професор Неновски следва икономика и финанси в Москва, Франция и Швейцария. Защитава докторат в Института по икономика на БАН.

От 1996 г. до 2008 г. с малки прекъсвания работи последователно в изследователския отдел на БНБ, а после е и член на Управителния съвет (2002 – 2008).

През 2013 г. името му се спряга за икономически вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски. За кратко през 2014 г. е член на Надзорния съвет на Българската Банка за Развитие.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама