Акцент на деня: Цената на свободата и един живот

17:30, 22 апр 20 25 5430 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Телевизионният водещ Милен Цветков загина в ужасна катастрофа на Великден- когато празнуваме победата на живота над смъртта.

22- годишен мъж със скъп джип буквално помита автомобила на Цветков, който чака на червен светофар. След жестокия удар той получава тежки травми. Спешните медици го заварват в кома. Издъхва пред вратите на „Пирогов“. По чудо шестима пешеходци избягват удара.

Кадрите от местопроизшествието потресоха обществеността. Появиха се и твърдения за манипулация- че виждаме ситуацията два пъти по-бавно, отколкото се е случила.

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска шофьорът да остане постоянно в ареста. Кристиан Николов е студент в Германия. Стана ясно, че се е качил зад волана след употреба на марихуана и амфетамини. Обвинен е в умишлено причиняване на смърт при особено тежък случай. Законът предвижда наказание до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. 

Двамата му приятели, които са пътували с него, излязоха на свобода срещу 10 хил. лева. Обвинени са, че са скрили истината. Сред тях е синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Докторът сам призна това пред медиите.

Джипът е собственост на търговско дружество на майката на извършителя- Десислава Николова. Тя е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми. Николова е с обвинение, че е дала ключовете на сина си. Беше пусната от ареста срещу 100 хил. лева.

За Милен Цветков.. силни думи, които не стигат

Приятели, колеги журналисти и граждани оставят цветя и свещи на мястото на жестоката катастрофа. Всички настояват за справедливост. Снощи на прозорци и балкони бяха запалени свещи в памет на Цветков и другите жертви на безумията по пътищата. Стартира и дарителска кампания за дъбиране на средства за двете му деца.

Снимка: БГНЕС

Скръбта е огромна, уважението към професионализма и отдадеността му в журналистиката също. Колеги, работили с него през годините написаха: обективен, свободен, отдаден баща. Все силни думи, които обаче не стигат.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама