Напрежение в столичния квартал „Филиповци“

18:38, 22 апр 20 / София 25 2875 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Няколкостотин души се събраха в следобедните часове пред един от КПП-тата на столичния квартал „Филиповци“, за да протестират против противоепидемичните мерки, съобщава БНР.

Напрежение и протест в столичния квартал „Факултета"

Към 17 часа обстановката се нормализира, след като хора от ръководството на СДВР дойдоха на място, за да преговарят с част от лидерите в квартала. Недоволството сред жителите беше основно заради това, че не са пускани да излизат от квартала.

Според източници от МВР обаче причината тези хора да не се пускат от квартала е, че нямат адресна регистрация, а някои от тях нямат дори и лични карти. Въпреки това полицейското присъствие в района остава засилено.

Части на жандармерията има разположени на всички изходи и входове на „Филиповци“, а хората, които влизат и излизат от квартала, са подложени на щателна проверка и трябва да разполагат с декларация или с бележка от работодател.

Преди дни, около Великден, недоволство имаше и в друг столичен квартал - "Факултета". Там причините отново бяха същите - противоепидемичните мерки и засиленото полицейско присъствие.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама