Каракачанов: Ще си платя глобата, когато започна да взимам заплата

18:50, 22 апр 20 / Политика 25 2817 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата", това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно наложената му санкция в размер на 300 лв. за седене в парка пред Народния театър.

Каракачанов с акт за снимка в градинката пред Народния театър

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите. Всички депутати и министри се отказаха от заплатите си в полза на Фонда за борба с коронавируса. „При положение, че близо три години си получавал министерска заплата – имаш някой лев заделен и нормални спестявания. Правиш си сметка малко повече. Хората, останали без работа как живеят – по същия начин“, коментира вицепремиерът.

Относно следенето на мобилните телефони на граждани под карантина, Каракачанов посочи, че с темата се спекулира и няма място за притеснение. Той заяви, че е несериозно да се коментира подобно нещо, при положение, че няма нито един сигнал на гражданин, че е злоупотребено.

Министърът на отбраната категорично отрече в момента да се продават военни имоти. Той допълни, че по негово време са продадени най-малко подобни имоти. „Нито съм подарявал имоти на общини, каквато е масовата практика, нито съм ги продавал. Всяка една продажба е публична. Пускат се за продажба само имоти, които са с отпаднала необходимост и не се ползват от армията – такива са над 1000 имота, но в момента нищо не сме пуснали за продажба“, каза Каракачанов.

Състоянието на отбраната: Повече пари, но и рискове при набирането на военни

Вицепремиерът посочи, че няма да продаде апетитни имоти, защото има идея на тези терени да се построят жилища за военнослужещите. По думите му в момента министерството няма да се откаже от проектите за модернизиране на армията въпреки икономическите последици от Covid-19.

„Парламентът реши да се придобият нови самолети, кораби и бойни машини. В момента техниката е над 30 г. Ако не се погрижим за нашата отбрана, няма кой да го направи. Аз съм против от един популизъм да разпуснем армията, понеже опозицията така е казала. Тези проекти не предстои да бъдат плащани, защото процедурата е в ход, но не е завършена и няма сключени договори“, уточни военният министър.

Каракачанов прогнозира, че няма да е необходимо плащане по тези проекти поне до края на годината. Той посочи, че държавата ни има шест години да плати корабите и девет за бойните машини. По думите му земеделието и туризмът са основни отрасли в българската икономика и трябва да се подпомогнат в този тежък момент за тях.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама