Данаил Кирилов: Ще предложим увеличение на наказанията при шофиране след употреба на наркотици

08:48, 23 апр 20 / Политика 25 2896 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"И сега наказанията при шофиране след употреба на наркотици са свръхвисоки, но ще предложим тяхното увеличение", заяви пред БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов.

Кристиан Николов поиска по-лека мярка, съдът го остави в ареста

Той уточни, че юристите от ГЕРБ предлагат в случаите, когато наказанието е от 2 до 10 години, то да стане от 3 до 12 години, а наказанието от 1 до 6 години да стане от 2 до 8 години. 

Предвижда се също така първата година от наказанието да бъде под формата на психиатрично лечение.

"Бях много изненадан от клипа в Съдебната палата. Не можах да възприема това като истина, мислех, че е фалшива новина", заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов. 

Пленумът на ВСС обсъжда казуса с клипа, сниман в Съдебната палата

"Това е уронване на престижа на съдебната власт. Наредих проверка. Охраната се осъществява от ГДО, които са осъществили пропускателен режим за клипа. Освен, че тази сграда е храм на правосъдието, тя е и културно-историческа ценност, и е странно да може всеки да я наеме за 12 часа. Разчитам днес ВСС да обсъди случая", добави министърът. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама