Родни звезди се включиха във виртуална библиотека за родители

13:20, 23 апр 20 / Култура 25 2319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известни български личности се включиха във виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет. Целта им е да покажат на родителите как удобно и лесно могат да помагат на децата си с уроците по време на извънредното положение. Специално подбраните и оформени в помощ на обучението у дома части от най-популярните учебни помагала, готови за принтиране и попълване, бяха качени преди седмица на сайта на издателството.

Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев се заеха да “разлистят” над 50 000 учебни материала в помощ на учениците от 1 до 7 клас.  В информационно видео те демонстрират предимствата на виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, която допълва наличните електронни учебни ресурси в популярната образователна платформа IZZI.

Достъп до платформата можете да намерите тук: Библиотека за ученици и родители

До момента преглежданията на материалите надхвърлят 17 000, като най-често сваляни са помагалата по български език и литература, математика и английски. Традиционно предизвикателните предмети – физика и химия, допълнени от немски език, сега могат да бъдат упражнявани не само от децата, но и от самите родители. Статистиката сочи, че голям интерес предизвикват и помагалата по история, география, човекът и природата и човекът и обществото, които са били свалени общо над 5500 пъти. 

„Разбираме трудната ситуация, в която се намират много семейства у нас в момента. Затова достъпът до платформата и виртуалната ни Библиотека са напълно безплатни. Всички помагала и учебници са съобразени със стандартите на образователната програма в момента и са създадени с цел да помогнат на децата да добият и затвърдят знанията си лесно, като не само учат, но и се забавляват“, каза Владимир Колев, управител на Клет България. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.


#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама