Ангелкова се надява на късен летен сезон

18:34, 23 апр 20 / Политика 25 2945 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон. Работим в тази насока, зависи каква ще е ситуацията в страната, свързана с коронавируса, коментира в ефира на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова.

От министерството към момента съветват да не отказваме резервации. „От 15 юни няма отказани резервации нито от чужденците, нито от големите туроператори, но няма и записани резервации”, обясни Ангелкова.

Няма официална информация за фалити на фирми в сектора. Около 700 фирми в сектор ресторантьорство и хотелиерство са се възползвали от мярката "60/40"”, добави министърът.

Ангелкова предлага две групи мерки за спасяване на туризма

Ще се следи ситуацията. Междувременно се готвим с оптимизъм за късния летен сезон, разработили сме указания и препоръки, съгласуваме ги с МЗ и щаба. Важно е как на световно ниво се развива коронавируса, какво се случва и в останалите държави. Щабът не е казал няма да има сезон, но не е казал и да няма записване”, коментира Николина Ангелкова.

На призивите за оставката й, отговори така: „Ние сме тук, за да работи и да намерим баланс, нормално е да се търсят виновни”.

Туроператори поискаха оставката на Ангелкова

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама