Задържаха български киберпрестъпници в Баку

10:41, 24 апр 20 25 2122 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полицията на Азербайджан е задържала български граждани по подозрение в извършване на киберпрестъпление срещу банковия сектор в страната, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

ГДБОП: Фaлшиви сайтове лъжат с медицинско оборудване за защита от COVID-19

По данни на Министерството на вътрешните работи на страната „гражданите Мариан Николов Стойчев и Владислав Цветанов Миленов са използвали специални устройства, микросхеми и други средства, разбивали са различни банкомати на територията на столицата”. По време на разпита двамата задържани са казали, че след получаването на пълната информация за картата те имали намерение да осъществят финансов трансфер от едни сметки на други, открити благодарение на фалшиви документи в чуждестранни банки, заедно с други членове на организирана престъпна група в европейските страни.

Арестуваха нападателите на Слави Ангелов при масирана операция в София

Срещу задържаните е повдигнато обвинение по няколко члена от наказателния кодекс, свързани с незаконно притежаване на компютърна информация, използване на електронни носители на данни и други.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама