Побоят над Слави Ангелов е поръчан от чужбина

18:59, 24 апр 20 25 5315 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бисер Митрев и братята - боксьори Николай и Георги Асенови са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщи БНТ.

Любомир Делев и Павел Георгиев засега са разпитани само като свидетели и са освободени от ареста. В дома на един от обвиняемите е открит килим от пари. Тримата ще бъдат обвинени и за притежание на наркотици.

И тримата ще получат по три обвинения. Едното е за нанасяне на средна телесна повреда при побоя на Слави Ангелов. Другото е за притежание на големи количества от високорисковия наркотик - кокаин и третото е за участие в престъпно сдружение.

Общо 8 са били задържани за 24 часа в рамките на днешния ден, но останалите петима засега са само свидетели. По част от тях има подозрения, че са били посредници в поръчката за побоя над Слави Ангелов.

 

Основната версия е, че побоят е свързан с работата на журналиста и поръчката идва от хора, които в момента са извън България и се крият от закона, заяви по-рано главният прокурор Иван Гешев. Прави се всичко възможно да се достигне и до поръчителите на зверския акт.

При претърсвания на домовете им са иззети множество вещи и предмети, имащи отношение към настоящото наказателно производство – телефони, сим карти, флашки, компютри, дрехи, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, големи парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“, както и наркотични вещества – кокаин.

Гешев е категоричен, че при подобен вид престъпления се доказва много трудно кой е поръчителят. Проверяват се и няколко случая на предходни престъпления, които имат сходен почерк на извършителите.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама