Турция въвежда мерки за спасяване на летния сезон

13:58, 24 апр 20 / Свят 25 2484 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Турция обяви своя план за лятото. Започват сертифициране на курорти без коронавирус, за да се гарантира здравето на туристите по време на ваканцията.

„Над 95 % от туристите ни са пренасочили своите резервация за края на лятото и  началото на есента. Тогава още е сезон и хората искат да се възползват.  През септември и октомври е между 25 и 30 градуса”, заяви пред Nova туроператорът Джемал Лютфи.

Ще бъдат обособени зони, в които няма случаи на коронавирус. Допускането на туристите ще става поетапно и при строги правила. Само в хотелите със сертификат, издаден от държавата.

Предвижда се при чартерите в самолетите да се поставят стъклени прегради между отделните седалки, а по плажовете да има разстояния между чадърите. Традиционните за турските курорти ол инклузив маси засега остават.

Концесионери искат повече платена зона по морето

В началото на годината, преди кризата с коронавируса, Турция се стремеше да достигне 60 млн. туристи. Вероятно обаче след пандемията очакванията няма да се сбъднат.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама