Одобриха "Ботев" Враца за 60/40, клубът се отказва от помощта

19:43, 24 апр 20 / Спорт 25 2698 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

"Ботев" Враца е първият български футболен клуб, който е успял да вземе пари от държавната програма 60/40. Сумата, за която кандидатстваха врачани е на стойност 33 956 лева. Това са парите по разходите на клуба за негови 41 служители, съобщи bTV.

СБЛЪСЪК: Работи ли мярката "60/40"?

Пред медията изпълнителният директор на врачани Христо Илиев обяви, че клубът се отказва от парите. Причината - във Враца са решили да се вслушат в препоръката на финансовия министър Владислав Горанов, който посъветва футболните отбори да не се възползват от мярката за подпомагане.

"Не сме взели все още нищо от държавата, но ние се отказахме от тази мярка 60/40 веднага след изказването на министър Горанов. Отказването го направихме на 21 април преди обяд. Изтеглихме абсолютно всички документи", коментира Илиев."Преди около 5 минути се чух със счетоводителя на клуба. Няма никакви преведени пари по банковата сметка на "Ботев" Враца. Ако дойдат някакви пари, те ще бъдат върнати", добави той.

Преди дни "Лудогорец" също обяви, че е поискал държавна помощ в размер на 111 000 лв., но в официално съобщение в интернет обяви, че ако бъдат одобрени ще дарят парите.

ТOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама