Коронавирусът е в Италия от януари или дори по-рано

20:05, 25 апр 20 25 3233 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Първите случаи на Covid-19 в Италия датират от януари, сочат резултатите от изследване, предаде БТА. То хвърля нови светлина върху избухването на епидемията от новия коронавирус в една от най-силно засегнатите от нея страни в света.

Италия започна да тества хора след диагностицирането на първия местен пациент на 21 февруари в градчето Кодоньо в областта Ломбардия. Случаите на заразяване и смъртните случаи бързо се увеличиха и това накара учени да предположат, че вирусът е бил разпространен от седмици, но това е останало незабелязано.

Сърбия изпрати самолети с помощи за Италия, в страната починалите нарастват

Експертът Стефано Мерлер от фондацията "Бруно Кеслер" обяви, че е изследвал първите случаи на заразяване в страната и стигнал до ясни заключения за темповете му: "Дадохме си сметка, че е имало много заразени хора в Ломбардия преди 20 февруари. Това означава, че епидемията е започнала по-рано - през януари със сигурност, а може би дори по-рано".

Според него бързото увеличаване на случаите на заразяване навежда на мисълта, че вирусът е бил донесен в Италия от група хора, а не става въпрос за влизане на заразата чрез един-единствен човек, поради което и търсенето на т.нар. „пациент нула“ е било безуспешно.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жертвите на COVID-19 в Европа надминаха 120 000

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама