ООН с призив за обединяване на усилията за създаване на ваксина срещу Covid-19

21:49, 25 апр 20 25 2952 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Броят на смъртните случаи от Covid-19 по света надхвърли 200 000, показват данните на университета Джонс Хопкинс, според които в глобален мащаб са заразени най-малко 2 845 000 души, а 7,05% от тях са починали, предаде БГНЕС.

На този фон ООН призова за обединяване на международните усилия за създаване на ваксина.

Свободен от Covid-19 свят изисква най-голямото усилие на публичното здравеопазване в историята ни, заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш на виртуален брифинг, съобщи БГНЕС. Той подчерта, че ваксината срещу коронавируса трябва да е достъпна за всички.

Жертвите на COVID-19 в Европа надминаха 120 000

На срещата присъстваха и лидерите на Германия и Франция, но не и на Китай, където първо се появи вирусът. Нямаше и представител на Съединените щати, които обвиниха Световната здравна организация (СЗО), че не е отправила предупреждение достатъчно рано.

САЩ  са най-тежко засегната държава от пандемията с над 51 000 смъртни случая и над 890 000 заразени. Най-голямата икономика в света беше тежко ударена с 26 милиона нови безработни от началото на кризата.

Коронавирусът е в Италия от януари или дори по-рано

В западните държави пандемията започва да губи скорост, но СЗО предупреди, че редица страни са в началните етапи на разпространението на коронавируса.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама