ГЕРБ решава в понеделник дали да участва на извънредното заседание на парламента

15:59, 26 апр 20 / Политика 25 1966 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

В понеделник ГЕРБ ще реши дали ще се регистрират за извънредното заседание на парламента във вторник, на което се очаква да бъде изслушан премиерът. Това обяви Красимир Ципов, депутат от ГЕРБ, пред БНР.

„От БСП чуваме заклинания, че парламентът не работи и че парламентарната демокрация е унищожена. Но от началото на извънредното положение има всяка седмица заседания“, изтъкна Ципов.

Бойко(т) в парламента

„Народните представители от „БСП за България“ да бъдат търпеливи и ще дойде моментът, в който ще се отчетат всички предприети мерки и ще се начертае конкретен план за в бъдеще... Трябва време да се види как работят всички мерки, за да се предостави ясен анализ на резултата от прилагането им. Очаквам скоро на народните представители да бъде предоставен такъв отчет“, каза още той.

Депутатът подчерта, че всяка мярка трябва да е прецизна, за да стигне до всички граждани и да има резултат от нейното прилагане.

ГЕРБ показаха кой командва

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи извънредно заседание на депутатите за  28 април. Заседанието бе поискано от БСП. Единствената точка в дневния ред е изслушване на премиера Бойко Борисов за ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки срещу пандемията.

Изслушването трябваше да се състои миналата седмица, но в парламента не се събра необходимият кворум. От БСП обвиниха премиера, че се „крие от въпросите на хората“ и няма план за изход от кризата, а от ГЕРБ отвърнаха с упрек към социалистите, че търсят политически пиар.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама