БСП иска разхлабване на мерките за извънредното положение

20:13, 26 апр 20 / Политика 25 2894 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Ръководството на БСП счита, че трябва да започне разхлабване на мерките във връзка с извънредното положение. Това обяви лидерът Корнелия Нинова по БНТ. Тя обяви също, че БСП ще подкрепят предложенията за повишаване на наказателната отговорност за хората, които шофират, след като са взели наркотици. Уточни обаче, че проблемът не е в размера на наказанието, а в неговото прилагане.

Ген. Мутафчийски: В момента преживяваме втори малък пик

Оценката на Корнелия Нинова е, че няма ясна стратегия как да се ограничи шофирането след употребата на наркотици. Настоява вниманието да се насочи върху прилагането на закона за всички. "Някъде по пътя на прилагането се къса нишката, защото зад такива хора стоят силни на деня във властта, стоят политици, стоят икономически интереси и ги спасяват от правосъдие", коментира лидерът на БСП.

Червените ще предложат план за действие след кризата с коронавируса. Според левицата спешно трябва да се смени моделът на здравеопазването - болниците да не са търговски дружества, да се намали ДДС на лекарствата.

В икономиката предлагат акцента да са малките и средните предприятия.

Нинова призова за оставката на Георги Гергов

 

Корнелия Нинова съобщи, че веднага след като премине кризата, ще продължи подготовката за прекия избор на лидер на БСП и провеждането на Конгреса.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама