Глобалната икономика – различна след COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

11:00, 27 апр 20 / Свят 25 2230 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Пандемията може да се окаже по-голяма икономическа опасност от кризата от 2008-2009 г. Глобалната икономика след голяма криза като COVID-19 вероятно ще бъде различна. Kоронавирусът е не само здравна криза с огромни размери - той е и предстоящо преструктуриране на глобалния икономически ред.

Пандемията стимулира използването на нови технологии и променя бизнес модели. Електронното обучение също си пробива път в новата ситуация. Освен това овладяването на кризата и чрез проследяването през смартфоните в епицентъра на епидемията в китайския град Ухан може да е от полза в бъдеще за здравеопазването. Друга очаквана промяна е децентрализацията на глобалните вериги на доставки, които в момента са твърде зависими от Китай. Мнозина гласно или негласно обвиняват Пекин за разпространението на вируса.

Също така вирусът подлага на изпитание способността на различните политически системи да защитават своето население. Крехките институции може да доведат до задействане на политически промени.

Формата и тежестта на икономическия спад зависят не само от правителствените политики, но и от това как бизнесът може да преодолее трудностите и да се насочи отново към растеж.

Вероятно изкушението да се спаси всичко и да се продължи постарому и този път ще е огромно, но цената ще е прекалено висока.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама