Стотици американци пиха дезинфектанти и белина

11:20, 27 апр 20 / Свят 25 3551 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. В последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил „стотици обаждания” за хора, приемали дезинфектанти, съобщи CNN, цитирана от „24 часа“.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият. В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати.


Снимка: БГНЕС

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19. По-късно Тръмп обяви, че е предложил подобно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да възпрепятства по-нататъшното разпространение на коронавируса.

Междувременно десетки специалисти предупредиха, че дезинфектантите са опасни и дори смъртоносни при поглъщане или при опити за инжектиране.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама