Над 17 хиляди души поискаха оставката на Ананиев заради детската болница

12:55, 27 апр 20 25 2354 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Над 17 000 подписа с искане за оставка на здравния министър Кирил Ананиев и спиране на строежа на бъдещата детска болница в София бяха внесени днес в Министерски съвет.

Според недоволните строежът на бъдещата детска болница е прекалено стар, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино, съобщава БГНЕС.

Недоволни от плановете за бъдещата детска болница излизат на протест

Мария Брестничка, която е от Национална мрежа за децата и е председател на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница", посочи, че подписите, които събрали до момента са 17 684.

Снимка: БГНЕС

„За нас те тежат много, много силно се надяваме да тежат и за Министерски съвет и за министър-председателя, защото темата е изключително важна. Ние не можем да си позволим да правим компромиси с детското здравеопазване и с това са съгласни и хора от цялата страна“, каза тя и добави, че сред подписалите се има хора както от София, така и от Бургас, Видин, Монтана и други градове.

„Следва хората, които вземат грешни управленски решения, да понесат политическата си отговорност. Да, оставка би трябвало да има“, каза архитект Петкана Бакалова, която е член на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива „За истинска детска болница“.

Снимка: БГНЕС

Тя обясни и кога стартира подписката. „В момента, в който научихме, че по време на извънредното положение, когато са забранени масови събирания, след като малко преди обявяване на извънредното положение имаше протест пред Министерство на здравеопазването, министърът на здравеопазването е подписал договора за изпълнение на проектирането и строителството на тази рекострукция“, заяви арх. Бакалова.

Брестничка посочи, че освен оставка на Кирил Ананиев искат прекратяване на този договор и "стартиране на нормална процедура за изграждане на истинска детска болница – модерна, съвременна, такава, каквато трябва да имат българските деца".

Петкана Бакалова посочи, че подписите са събрали за по-малко от три седмици, а хората се подписват през интернет. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама