100 от 300 декларирали, че отиват на работа в събота, нямат трудов договор

15:00, 27 апр 20 25 2053 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Истинността на данните, декларирани от лица, които са посочили „отиване на работа“ като причина за влизане в столицата, проверяваха още в деня на декларирането им – събота, 25.04.2020 г., екипи на дирекциите „Инспекция по труда“ София и София-област.

Километрични опашки на всички КПП-та в София

В ранните часове на деня те участваха, със съдействието на органите на МВР, в проверките на контролно-пропускателните пунктове, като събраха данни от декларациите на 350 лица. От тях за 100 лица, декларирали, че пътуват за работа, е установена липса на действащ трудов договор. За 45 лица проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването, информираха от "Главна инспекция на труда".

Хиляди напуснаха София след чакане с часове на километрични опашки

В рамките на деня са проверени общо 27 обекта на контрол, за които преминаващи през пунктовете, както с трудови и така и без трудови договори, са декларирали, че полагат труд. Да работят са установени девет лица без действащи договори. Повечето лица, декларирали пътуване за работа, не са установени на обектите. Има декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 лица работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка с тях. Проверките продължават.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама