Влезе в изпълнение 5-годишната присъда на швейцареца, обвинен в тероризъм

15:34, 27 апр 20 25 2313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кевин Бахли, който на 24 февруари 2020 г. бе осъден на 5 г. затвор по обвинение на Специализираната прокуратура за тероризъм и незаконно пренасяне на огнестрелни оръжия и боеприпаси, е преведен в Софийския затвор за изтърпяване на присъдата, предава БГНЕС.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не беше обжалване в законния срок и влезе сила, това съобщиха от прокуратурата.

Дадоха на съд швейцареца, задържан на границата ни на път за Идлиб

Бахли бе задържан на 12 септември 2018 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, точно преди да премине в Турция. Сигнал за неговото задържане бе подаден от швейцарските власти. В автомобилът му, с който на 11 септември 2018 г. влиза в страната, са намерени и иззети 2 ловни карабини, бойна пушка, бронежилетка, каска, патрони, брадви, мачете и ножове. Пред полицията, мъжът обяснил, че пътува за сирийския град Идлиб, където щял да оказва хуманитарна помощ на местното население.

В хода на делото са събрани и представени пред съда, редица доказателства за контакти на Бахли с ислямисти, както и огромен брой веществени доказателства, които сочат, че крайната му цел е да се включи в някоя от бойните групи на Ислямска държава на територията на Сирия.

Кевин Бахли е осъден да изплати и глоби в размер на 20 000 лева, както и близо 9 700 лева за разноски по делото. В полза на държава са отнети автомобилът му, както и незаконно пренасяните оръжия и боеприпаси.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама