Софиянци искат да осиновяват кучета, за да се разхождат с тях

15:58, 27 апр 20 / София 25 3015 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Граждани искат да осиновяват кучета от столичните приюти, за да бъдат оправдани излизанията им навън в условията на извънредното положение. Подобен феномен наблюдават от общинското предприятие „Екоравновесие“, съобщи директорът Веселин Асенов пред БНР. Въпреки че кандидат-осиновителите подлежат на събеседване, което да докаже, че те подхождат с правилните мотиви към подобно действие, през последните два месеца има и опити да се вземат животни само за да бъдат използвани за разходка извън дома.

СБЛЪСЪК: "За" или "против" разхождането на по-големите деца в парковете (ИНФОГРАФИКА)

Неведнъж сме връщали заявители за осиновяване, защото не искаме след края на извънредното положение съответното животно отново да се окаже при нас“, обясни директорът на „Екоравновесие“ Веселин Асенов. Той припомни, че осиновяването може да стане от понеделник до петък от 10.00 до 13.00 ч., като предварително се насрочва среща. Веселин Асенов припомни, че след разходка лапите на домашния любимец трябва добре да се измиват.

През март осиновените животни са 65, а от началото на април досега са 88. Директорът на  „Екоравновесие“ допълни и че доброволно изоставените в общинските приюти са повече в сравнение с предходните месеци, но не може да се говори за ясно изразена разлика в поведението на хората заради извънредното положение. Засега са преустановени кампаниите по осиновявания, които се провеждат обичайно в големите столични паркове, но те отново ще бъдат възстановени при падане на ограниченията.

Къде да бягат „единично спортуващите” - в парка или вкъщи?

Веселин Асенов отбеляза, че основната дейност, а именно овладяването на популацията на бездомни кучета също не е спирала, макар и с намален състав на служителите. За двата месеца – март и април, заловените животни са почти 400.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама