Скандал в Австрия: Курц умишлено е насаждал страх от коронавируса

16:36, 27 апр 20 / Свят 25 3381 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите, защото те не се отнасяли сериозно към заплахата Covid-19. Това става ясно от протокол от заседание на кризисния щаб под ръководството на канцлера, съобщи БНР.

ООН предупреди: Страни се възползват от кризата, за да карат медиите да замълчат

Да се привлече вниманието на австрийците със стряскащи данни и драматични изказвания - това са обсъждали на 12 март членове на правителството, здравни експерти и експерти по комуникация. Това става ясно от протокол, изпратен на общественото радио ОРФ, от който се разбират още думите на Себастиан Курц, че трябва да се действа внимателно и австрийците да почувстват страх от заразата, но не и от евентуален недостиг на хранителни стоки вследствие на пандемията.

След първоначалния опит на говорител на канцлера да отхвърли протокола като фалшифициран, той е обяснил, че Курц не е бил цитиран правилно. Според него канцлерът разбирал страха на хората от заразата, но не и от недостига на хранителни стоки.

Снимка: БГНЕС

В опит да спрат разрастващия се скандал Зелените - коалиционният партньор в правителството, обявиха, че ще публикуват протокола от въпросното заседание без имената на говорещите.

Всички опозиционни партии остро разкритикуваха поведението на канцлера Курц. Крайнодясната Партия на свободата коментира, че „вменяването на вина и насаждането на страх са основни характеристики в поведението на Себастиан Курц по време на карантината“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама