УЕФА дава на БФС 4,3 млн. евро заради кризата

20:00, 27 апр 20 / Спорт 25 3049 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският футболен съюз, както и всяка една федерация, членка на УЕФА, ще получи помощ в размер на 4,3 милиона евро от европейската футболна централа. Организацията отпуска средствата, които ще дойдат от програмата "Хеттрик", за да ги използва всяка страна по своя преценка за възстановяване от кризата с коронавируса, съобщи БГНЕС.

БФС с първи мерки за подпомагане на клубовете

"Нашият спорт е изправен пред безпрецедентно предизвикателство, предизвикано от кризата с COVID-19. УЕФА иска да помогне на своите членове да отговорят по начин, по който те намират за подходящ в зависимост от специфичните обстоятелства", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.

"Като резултат от това, ние се съгласихме, че до 4,3 милиона евро, които се изплащат от инвестиционния фонд на УЕФА, могат да бъдат използвани от нашите членове по тяхна преценка в опит да възстановяването на футболната общност. Вярвам, че това е отговорното решение, с което да помогнем дотолкова, доколкото можем. Горд съм от обединението, което футболът показва по време на тази криза. Без никакво съмнение, футболът ще бъде в сърцето на завръщащия се към нормалността живот. Когато настъпи моментът, футболът трябва да е готов", допълни словенецът.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама