Тръмп „не си представя защо“ има спешни обаждания за хора, пили дезинфектант

10:30, 28 апр 20 / Свят 25 2827 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Американският президент Доналд Тръмп отново потресе западните медии с коментарите си – той заяви, че „не може да си представи защо“ има скок в обажданията до спешни отделения и кабинети за хора, пили дезинфектант, съобщи bTV.

Преди дни Тръмп скандализира лекарското общество в Съединените щати с изказването си, че трябва да се проучи възможността да се инжектира дезинфектант на болните от Covid-19 като лечение.

Тогава много компании, произвеждащи подобни химикали, излязоха с официални изявления да не се поглъщат или инжектират техните продукти. Въпреки това има множество данни из цялата страна, че доста хора са послушали „съветите“ на американския президент.

Тръмп бе попитан дали ще поеме лична отговорност за този опасен здравен съвет. Тръмп заяви, че няма да поеме.

Снимка: БГНЕС

Близо 1 милион души са се заразили с коронавируса в Съединените щати от началото на пандемията. По данни на университета "Джонс Хопкинс" - през последните 24 часа са регистрирани 1303 смъртни случая, а общо досега те са над 56 000.

Доналд Тръмп заяви още, че Китай е можел да спре COVID-19, преди заразата да се разпространи по целия свят.

"Има много начини да се потърси отговорност. Правим много сериозни разследвания, както може би знаете, и не сме доволни от Китай. Не сме доволни от цялата ситуация, защото вярваме, че това можеше да бъде спряно в началото, можеше да бъде прекратено бързо и да не се разпространи по целия свят", заяви Доналд Тръмп, пише БГНЕС.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама