Борисов: Радев не казва нищо, освен че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни

10:51, 28 апр 20 / Политика 25 2914 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

С публикация във Facebook вчера президентът Румен Радев отново разкритикува правителството, че няма ясна програма за борба с коронавируса. Държавният глава настоя да има публичен регистър за изхарчените средства от управляващите.

Президентът призова да се забрани държавната помощ за офшорки

След изслушването си в парламента Бойко Борисов отговори така: „Средствата са публични. За кои средства? Нали се взимат с постановление. Каква по- голяма прозрачност от тази?“.

Премиерът припомни на президента процедурата за закупуване на изтребителите „Грипен“. „Тогава имаше непрозрачност. За 1 месец взеха решенията да купят самолети за милиарди“.

Борисов не бил видял изявлението на президента. „От въпроса, който ми задавате, разбирам, че не е казал нищо конкретно, освен, че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни“, заяви той.

Извънредното положение

Работим върху това парламентът да приеме закон, който да включва само мерките. Да махнем думата извънредно положение“, обяви Борисов и уточни, че през този закон заповедите на здравния министър ще бъдат легитимни без страната да е в извънредно положение.

По повод обвиненията на БСП, че управлява в страх премиерът коментира: „Благодаря на българите, огромната част от тях са дисциплинирани, и много разбиращи и пазещи се“ и разкритикува журналистите: „за разлика от вас, които се трупате, а нищо ново не ви казвам“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама