Отстраненият кмет на Стрелча стана зам.-кмет

12:00, 28 апр 20 / Политика 25 2411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стойно Чачов, който бе отстранен от кметската позиция на град Стрелча, бе назначен за заместник-кмет на общината, предаде БНР.

Кметските правомощия на Чачов бяха предсрочно прекратени от общинската избирателна комисия заради притежание на фирма, която не е заличил в законния срок. Решението бе потвърдено от Върховния административен съд преди 10 дни.

Отстраниха кмета на Стрелча, той ще обжалва решението

Решението бе потвърдено от Върховния административен съд преди 10 дни.

Назначаването на Чачов на позицията зам.-кмет е със заповед на временно назначения кмет на Стрелча Неделка Фингарова, която преди това бе поставена на тази длъжност от самия Чачов.

Нови избори в Стрелча, след като съдът отстрани окончателно кмета

Днес в Стрелча беше сформиран инициативен комитет, който настоява областният управител на Пазарджик да преразгледа законността на скандалното назначение. Подписката ще бъде адресирана и до главния прокурор Иван Гешев.

Чачов е разследван от Комисията за конфликт на интереси заради подаване на декларации с невярно съдържание и от "Икономическа полиция" заради упражнена принуда срещу служители на общината.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама