Големите кавички

17:00, 28 апр 20 / Големите кавички 25 3249 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (20 - 24 април)

Демокрацията е в опасност, но не защото в момент на извънредно положение няма парламентарен контрол, а защото парламентът става заложник на вътрешнопартийна битка в БСП. Някой тук има крещяща нужда от тази трибуна да си осигури партиен пост. Не може най-висшата държавна институция, каквато е българският парламент, да става инструмент за вътрешнопартийна саморазправа на социалистите.  Съчувствам на колегите от БСП, защото в тази сложна ситуация не успяха да улучат мястото си и изпаднаха в безтегловност.

Жалко, че заради лични амбиции се опитват да превърнат парламента в зрелище. В момент, в който нацията трябва да бъде обединена, колегите и техният президент продължават да си играят на партизани и да търсят врага. Нашата партия се разграничава от този жалък пасквил, който се разигра днес... Очаквахме днес тук да се зададат важни въпроси, които не бяхме чували и не сме чували техните отговори, но какво чухме - жалки въпроси  и съответно слаби отговори. 

И най-известният световен артист няма как да не стане смешен, ако участва в слаб сценарий със слаб режисьор. Станахме жертва на един нелеп сценарий, единствената полза, от който беше, един партиен лидер да получи 5 минути слава...

Г-н премиер, ние съжаляваме, че участваме в това нещо. Не знаем защо, Вие, който имате вид на силен физически, психически и политически човек, ни накара нас всички да легнем на прищявката на един политически лидер и да участваме в този цирк... Аз разбирам кавалерството -  да, партиен лидер, жена, да я уважим, но ставаме смешни. Уважихме я, дайте повече да не я уважаваме“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама