Джамбазки: Циганските махали трябва да бъдат затворени

15:40, 28 апр 20 / Политика 25 3080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова циганските махали да бъдат затворени, а пропускателните пунктове на входовете им възстановени. Припомняме, че от полунощ махалите са без контролно-пропускателни пунктове

"В началото на пандемията мерките, които бяха взети от Националния оперативен щаб, бяха разумни и навременни. На тези добри мерки се дължат добрите резултати.  Напоследък забелязваме едно разколебаване и едно леко хаотично движение, което все повече изнервя българските граждани. Става въпрос за ситуацията, в която един ден се взима решение да се носят маски, на следващия отпада, а на по-следващия отново се взима такова решение", заяви Джамбазки в социалните мрежи.

"Става дума за отварянето и затварянето на паркове. Става все по-видимо, че част от мерките се взимат извън оперативния щаб и вървят по политическа линия, а не по линията на здравеопазването. Впечатлението е, че някой друг взима решението, съобразявайки се с написаното в социалните мрежи. Това е тревожно", категоричен е евродепутатът.

"Особено дразнещо и необмислено е решението да се премахнат пропускателните пунктове на входовете и изходите на циганските махали. Ако има място, на което да има такива пунктове, хората да бъдат изолирани, да има принудителни медицински мерки, това са циганските махали. Техните обитатели са хора с ниска лична хигиена, ниска здравна култура, нямат здравно осигуряване, нямат личен лекар. Има хора, които масово се върнаха от Западна Европа, част от които се занимаваха с престъпни деяния. Всички тези хора са потенциални носители и бъдещи жертви на вируса", заяви Ангел Джамбазки.

"Безспорен факт е, че броят на заболелите в тези квартали е не малък от общия брой на заболелите граждани. Оперативният щаб не казва бройката жители на махалите, които са заразени и това значи много", допълва евродепутатът.  

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама