Новата версия на Windows 10 излиза през май

09:27, 29 апр 20 / Култура 25 3207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка пролет и есен от Microsoft пускат значими актуализации за Windows 10. Следващото обновяване на платформата с нови функции се очаква да се случи през май месец.

Следващата голяма актуализация на операционната система в момента е известна с кодовото име Manganese. По-рано в интернет циркулираха само приблизителни дати за появата й, но сега сроковете са по-конкретни. Така нареченият „feature” ъпдейт ще започне да се разпространява през март, твърдят от TechPowerUp.

WhatsApp вече позволява видеоразговор между 8 души

Участници в програмата Insider Preview на Microsoft вече са получили достъп до новата версия. Според изтеклите информации, поредната актуализация на Windows 10 ще донесе редица подобрения. Ето по-съществените от тях:

- функция за възстановяване на операционната система от облака;

подобрена система за управление на актуализациите Windows Update;

подобрен гласов асистент Cortana;

актуализирано търсене в Windows;

по-функционален мениджър на задачи, който ще показва и температурата на GPU.

Освен големите актуализации два пъти годишно, Microsoft пуска всеки втори вторник на месеца регулярни ъпдейти – т.нар. Patch Tusday, които внасят по-незначителни промени и подобряват сигурността. Понякога се налагат и извънредни кръпки на системата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама