Откриха телата на 100 души в два камиона в Бруклин

09:22, 30 апр 20 / Свят 25 2501 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Властите в Бруклин са открили телата на 100 души в ремаркетата на два камиона, оставени пред погребален дом в града, съобщи телевизия АВС, цитирана от БГНЕС.

В полицията е бил подаден сигнал за непоносима миризма, идваща от камионите. Правоохранителните органи са открили по 50 тела във всеки от тях.

Собственикът на погребалната агенция е заявил, че фризерът му е спрял да работи.  Капацитетът на погребалния дом е изчерпан, което е наложило телата да бъдат оставени временно на съхранение в камионите, които обаче не били пригодени за такива цели.

Стотици американци пиха дезинфектанти и белина

Преди седмица градът обяви инициатива за хладилните камиони като алтернатива за временно съхранение на непотърсени човешки останки, които могат да останат там до една година.

Директорите на погребални агенции са задължени да съхраняват при подходящи условия телата на покойници, които предстои да бъдат погребани или кремирани и да спазват рутинните процедури за предотвратяване на зарази.

От департамента по здравеопазване ще разследват случая. Очаква се да бъдат повдигнати обвинения за неправилно боравене с човешки останки.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама