Големите кавички на седмицата (27 април - 1 май)

10:00, 02 май 20 / Големите кавички 25 4068 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.  

Големите кавички на седмицата (13 - 17 април)

"Призоваваме всички българи да харчат парите си в полза на българската икономика. Сега не е време за китайския чесън, че след него идва и китайският вирус. Ако хората избират рекламите на българско производство и харчат парите си за това, ще помогнем на българската икономика. Не е момент за лигавщини и парвенющина, сега е моментът да си помагаме". Думи на евродепутата Ангел Джамбазки във връзка с идеята да се купуват български стоки, за да се подпомогнат родните производители.

"Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало...При критичните случаи хората са държани живи, докато излязат от това състояние...Коронавирусите не са пригодени към човешката популация. Човечеството се е сблъсквало с такива грипни вълни и преди. Това вече сме го играли..". Това коментира ръководителят на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по повод мерките срещу Covid-19.

Демокрацията е в опасност, но не защото в момент на извънредно положение няма парламентарен контрол, а защото парламентът става заложник на вътрешнопартийна битка в БСП. Някой тук има крещяща нужда от тази трибуна да си осигури партиен пост. Не може най-висшата държавна институция, каквато е българският парламент, да става инструмент за вътрешнопартийна саморазправа на социалистите.  Съчувствам на колегите от БСП, защото в тази сложна ситуация не успяха да улучат мястото си и изпаднаха в безтегловност.

Жалко, че заради лични амбиции се опитват да превърнат парламента в зрелище. В момент, в който нацията трябва да бъде обединена, колегите и техният президент продължават да си играят на партизани и да търсят врага. Нашата партия се разграничава от този жалък пасквил, който се разигра днес... Очаквахме днес тук да се зададат важни въпроси, които не бяхме чували и не сме чували техните отговори, но какво чухме - жалки въпроси  и съответно слаби отговори. 

И най-известният световен артист няма как да не стане смешен, ако участва в слаб сценарий със слаб режисьор. Станахме жертва на един нелеп сценарий, единствената полза, от който беше, един партиен лидер да получи 5 минути слава...

Г-н премиер, ние съжаляваме, че участваме в това нещо. Не знаем защо, Вие, който имате вид на силен физически, психически и политически човек, ни накара нас всички да легнем на прищявката на един политически лидер и да участваме в този цирк... Аз разбирам кавалерството -  да, партиен лидер, жена, да я уважим, но ставаме смешни. Уважихме я, дайте повече да не я уважаваме“.

"Не може да има такива неясни ограничения, които водят до абсолютно ненужна и отживяла милиционерщина като неотложност на пътуването. Извинявайте, ама на г-н премиера Борисов колко неотложно му беше да отиде да се снима с багер на някаква магистрала? Колко да му е нетоложно? Ами то няма багер, с който той да не се е снимал в тази страна! А аз трябва да отида да се обяснявам ( бел. ред. на полицаите). Това за мен са абсолютно неправилни неща". Така проф. Даниел Вълчев коментира част от мерките, които се предприемат за ограничаване на коронавируса у нас.

"В българското правителство цари манталитетът на сержанта от средното милиционерско училище - Борисов може да каже всяка хрумка и никой няма да я оспори...В управлението ни цари невежество, а глупавите хора не разбират, че са глупави...Когато глупаците управляват, хаосът става повсеместен. Хаосът тръгна преди 20 г. в МВР, преди 15 г. се настани в столична община, а през 2009 влезе и в Министерски съвет. Лицето на хаоса  - Борисов, има горещи фенове - актьори, художници и мн. др., защото има талант, харизма, която се среща и в измамниците. Сега имаме тържество на некадърника над нормалните хора...Насаждането на страх е нещо ужасно. Ако генерал Мутафчийски наистина има собствено мнение по начина на комуникиране с обществото, може да излезе и да го каже ясно. Всеки отговаря за името си...Какво прави професор по медицина в джипката на Борисов?". Това коментира лидерът на ПП "Движение 21" Татяна Дончева във връзка с актуалната ситуация в страната. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи