От Disney са готови да помогнат на НБА

11:42, 30 апр 20 / Спорт 25 2046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откакто сезонът в Националната баскетболна асоциация (НБА) беше спрян заради пандемията от коронавирус, ръководството на баскетболната асоциация разглежда различни варианти къде да се доиграят мачовете от сезона. Един от авторитетните журналисти, които отразяват шампионата на извънземните, Шамс Чарания твърди, че Лигата преговаря с увеселителния парк Disney World, които е позициониран в Орландо, Флорида.

Според информация на сайта “Stadium”, от Disney са дали положителен отговор на НБА.

Майката на Карл-Антъни Таунс загуби битката в COVID-19

От увеселителния парк обявиха, че планират да отворят врати през юни, въпреки, че пандемията от коронавирус все още не е преминала. От Disney вече са изготвили мерки за безопасност, които са одобрени от губернатора на Флорида, предава Дневник.

Адам Силвър, които е комисионер на НБА, провел конферентен разговор с генералните мениджъри на всички 30 отбора от лигата на извънземните, както и с главния лекар на НБА. Той е обсъдил с тях „положителни знаци по разработване на ваксина във Великобритания“.

В Понеделник НБА съобщи, че скоро ще бъдат обявени правила, при които отборите ще могат да отворят своите тренировъчни бази и да работят с играчите си. Всичко това ще стане факт и при разрешение от здравните власти в отделните щати.

От 11 март сезонът в НБА е спрян, тъй като центърът на „Юта Джаз“ Руди Гобер даде положителен резултат за коронавирус. Все още не е потвърдено на 100%, че сезонът ще бъде доигран, макар желанието на отборите, Лигата и телевизиите.

Доктор Антъни Фаучи, които е директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, каза пред „Ню Йорк таймс“, че „някои професионални лиги ще трябва да се примирят, че сезон може и да няма".

"Много бих искал спортът да се завърне възможно най-скоро, ще се радвам. Но като лекар и учен мога да кажа, че с оглед на ситуацията в страната все още не сме готови за това", коментира Фаучи.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама